Valoració del conveni entre la plataforma Salvem Can Fàbregas i l'Ajuntament de Mataró

La plataforma Salvem Can Fàbregas ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Mataró per desencallar el futur de la nau de Can Fàbregas i de Caralt mitjançant el qual l'Ajuntament es compromet a tennir-la reconstruida abans del 24 de juliol de 2015. En fem la valoració següent:

No hem estat batallant durant set anys per guanyar un equipament destinat a la cultura popular. La Plataforma des del primer moment va lluitar per aconseguir que Can Fàbregas, la fàbrica catalogada amb el nivell més alt de protecció, es mantingués al seu lloc.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens dóna tota la raó, però arriba massa tard. Les coses ja no poden tornar enrere. Can Fàbregas, en arrencar-la del seu lloc, perd valor patrimonial.

No ens cansarem de denunciar-ho: l’anterior equip de govern va fer les coses ben malament. No s’havia d’haver permès el malbaratament de tants diners dels mataronins, en una actuació que ha consistit en trossejar i emmagatzemar Can Fàbregas en un solar als afores de la ciutat per tal de deixar l’espai buit a una empresa privada.

Hi ha culpables d’aquest disbarat que, actuant amb prepotència i traïdoria, es varen sotmetre a les pressions del capital sense manifestar cap interès pel patrimoni de la ciutat;  i els responsables han de pagar per aquests fets.

L’Ajuntament, no pas la Plataforma, planteja la reconstrucció de la fàbrica i dedicar-la a equipament cultural.

La Plataforma continua dient el mateix de sempre però ara, davant d’aquesta proposta, valorem l’intent de donar una solució al problema, però lamentem que es perdi el valor patrimonial de Can Fàbregas al seu lloc.

Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt

Mataró, 8 de març del 2013