Valoració de la sentència del Tribunal Superior que dóna la raó a Salvem Can Fàbregas

Núria Manté, portaveu de la plataforma Salvem Can FàbregasEls membres de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt ens sentim:

satisfets pel contingut de la sentència,
(icon Sentència del TSJC que declara nul el PMU-06 i el desmuntatge de Can Fàbregas)

contents perquè el Tribunal Superior de Justícia reconeix que teníem raó

i orgullosos de no haver llançat la tovallola quan anàvem comprovant dia a dia  que les coses anaven pintant en contra del manteniment de Can Fàbregas al seu lloc.

Des del primer moment nosaltres varem defensar que Can Fàbregas era compatible amb altres usos però des de l’Ajuntament s’insistia en presentar-nos, no com a defensors del Patrimoni Arquitectònic catalogat, sinó com a enemics de la vinguda del Corte Inglés. Aquesta actitud des del govern municipal va crear-nos situacions realment desagradables i varem haver de menjar-nos molts marrons.

Agàpit Borràs i Núria Manté (plataforma Salvem Can Fàbregas) i Agnès Garcia Ayala (Col·lectiu Ronda)Van ser estones desagradables. Vam ser presentats com aquella gent que sempre diu no a les propostes del govern, gent ignorant i contraris al progrés de la ciutat. El nostre discurs sempre ha estat que defensar el patrimoni és també apostar pel progrés.

La sentència ha arribat tard. Els ciutadans de Mataró no hauríem de pagar les despeses que s’han originat amb aquest cas. Si des del primer moment se’ns hagués volgut escoltar i s’hagués valorat convenientment el que des la Plataforma proposàvem, a hores d’ara estaríem en una altra situació.

Encara que ara es reconegui que teníem tota la raó, el mal ja està fet i difícilment podrem tornar enrere. Com deien l’altre dia en una conferència a Cal Arenas la Mariona Gallifa i l’Agàpit Borràs, arquitectes i membres del Consell del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Mataró: el cas can Fàbregas i de Caralt va ser una ocasió perduda. L’haurem de lamentar sempre.