Valoració del conveni entre la plataforma Salvem Can Fàbregas i l'Ajuntament de Mataró

La plataforma Salvem Can Fàbregas ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Mataró per desencallar el futur de la nau de Can Fàbregas i de Caralt mitjançant el qual l'Ajuntament es compromet a tennir-la reconstruida abans del 24 de juliol de 2015. En fem la valoració següent:

Llegeix més...

Can Fàbregas: parlem?

Agnès Garcia, Núria Manté i Agàpit BorràsParlament de la Núria Manté, portaveu de la plataforma Salvem Can Fàbregas a l'acte informatiu "i ara, què?", celebrat el 19 de desembre de 2012 a la sala d'actes de Can Palauet (Mataró).

A la taula el Sr. Agàpit Borràs, arquitecte, redactor juntament amb la Sra. Mariona Gallifa del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i membre del Consell del Patrimoni Arquitectònic Municipal, la Sra. Agnès García Ayala, advocada del Col:lectiu Ronda i jo mateixa Núria Manté, portaveu de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt.

La dinàmica de l’acte serà: en primer lloc parlaré del dia a dia del procés de Can Fàbregas. Seguidament l’Agnès ens explicarà amb paraules entenedores el contingut de la sentència que declara nul ple dret el desmuntatge de Can Fàbregas i per últim l’Agàpit ens farà una explicació del “I ara què?”. Intentarem tots tres no allargar-nos massa per donar temps a la vostra participació amb preguntes sobre els dubtes que us hagi pogut generar l’explicació sobre aquest afer que avui tractem.

Llegeix més...

Acte informatiu dimecres 19 de desembre

Acte informatiu "i ara què?"El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat "nul de ple dret" el desmuntatge de Can Fàbregas. La plataforma organitza un acte informatiu per conèixer tots els detalls de la sentència i plantejar solucions a l'embolic generat per les decisions i accions fetes fins ara per l'Ajuntament.

Hi intervindran Agàpit Borràs (arquitecte i membre del Consell de Patrimoni), Agnès Garcia (advocada del Col·lectiu Ronda) i Núria Manté (portaveu de la plataforma).

Acte informatiu …i ara què?:
Dimecres, 19 de desembre
a 2/4 de 8 del vespre
a la sala d'actes de Can Palauet (plaça de l'Ajuntament - Mataró).

Valoració de la sentència del Tribunal Superior que dóna la raó a Salvem Can Fàbregas

Núria Manté, portaveu de la plataforma Salvem Can FàbregasEls membres de la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt ens sentim:

satisfets pel contingut de la sentència,
(icon Sentència del TSJC que declara nul el PMU-06 i el desmuntatge de Can Fàbregas)

contents perquè el Tribunal Superior de Justícia reconeix que teníem raó

i orgullosos de no haver llançat la tovallola quan anàvem comprovant dia a dia  que les coses anaven pintant en contra del manteniment de Can Fàbregas al seu lloc.

Des del primer moment nosaltres varem defensar que Can Fàbregas era compatible amb altres usos però des de l’Ajuntament s’insistia en presentar-nos, no com a defensors del Patrimoni Arquitectònic catalogat, sinó com a enemics de la vinguda del Corte Inglés. Aquesta actitud des del govern municipal va crear-nos situacions realment desagradables i varem haver de menjar-nos molts marrons.

Llegeix més...

El TSJC declara "nul de ple dret" el desmuntatge de Can Fàbregas i el PMU que l'amparava

Agnès Garcia Ayala, advocada del Col·lectiu RondaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat el recurs presentat pel Col·lectiu Ronda en representació de la Plataforma Salvem Can Fàbregas. L'Alt Tribunal català considera provat l'existència d'incompliments de la normativa urbanística i de la Llei de Patrimoni Cultural Català en l'operació de desmuntatge i trasllat de Can Fàbregas.

Al solar on hi havia l'antiga fàbrica -catalogada com a patrimoni històric i cultural de la ciutat- és previst ubicar un important centre comercial.

icon Sentència del TSJC que declara nul el PMU-06 i el desmuntatge de Can Fàbregas

En la seva resolució, el TSJC considera que l'Ajuntament de Mataró no va complir la totalitat de preceptes legals i requeriments necessaris per procedir al desmuntatge i posterior trasllat de la nau industrial Can Fàbregas des de la seva ubicació original.

Llegeix més...

L'Ajuntament tapa el mural de la plataforma

Mural esborrat per l'AjuntamentAllà on hi havia el mural de la Plataforma Salvem Can Fàbregas apareix la paret emblanquinada. Les pintades i guixots del costat continuen intactes. Només s’han tapat els textos reivindicatius referents a Can Fàbregas. Censura pura.

Mural de "Salvem Can Fàbregas al seu lloc"

Mural de Salvem Can FàbregasLa Plataforma Salvem Can Fàbregas pinta un mural a les parets de Can Fàbregas amb els textos: Salvem Can Fàbregas al seu lloc i també Aquí hi ha lloc per a tot i per a tothom i just al costat Volem que Can Fàbregas es rehabiliti al seu lloc. Hi és des del 1879 i en volem gaudir tota la vida, i tot d’empremtes de nens i nenes que han pintat la seva mà a la paret.

La plataforma presenta al·legacions al projecte de "trasllat"

La Plataforma Salvem Can Fàbregas presenta davant l'Ajuntament de Mataró al·legacions al projecte de “trasllat” de l’edifici, edicles i xemeneia de “Can Fàbregas i de Caralt”

La plataforma posa en coneixement del Fiscal les irregularitats de Can Fàbregas

La Plataforma Salvem Can Fàbregas adreça un escrit de denúncia davant el Fiscal en Cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per posar en el seu coneixement una sèrie d’irregularitats que s’estan produïnt contra l’edifici catalogat de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró.

Acte de la Plataforma: "com està el pati?!"

Acte "Com està el pati?!"La Plataforma Salvem Can Fàbregas convoca un acte a Les Esmandies amb el títol Can Fàbregas: com està el pati?!

Es tracta d'un acte públic informatiu per posar-nos al dia de la situació jurídica i urbanística de l’afer Can Fàbregas amb Agàpit Borràs, arquitecte i urbanista i Agnès Garcia Ayala, advocada del Col·lectiu Ronda.